• Start jouw love story!
Dating do's en dont's

Dating do's en dont's

Magazine

Wanneer je aangemeld bent op een datingsite dan zijn er enkele dingen die je beter wel en beter niet kunt doen. Je wilt natuurlijk niet te veel en niet te weinig over jezelf vertellen. Ook is het niet de bedoeling dat je wel staat ingeschreven op een datingsite, maar met niemand contact durft te leggen.

Wat vertel je over jezelf?

De eerste hindernis die je voor je kiezen krijgt wanneer je jezelf hebt aangemeld op een datingsite is je profielinformatie. Op je profiel kun je wat over jezelf zetten. Deze informatie is voor andere singles één van de belangrijkste criteria om met iemand in contact te komen. Zorg er voor dat je eerlijk bent. Zeg niet dat je directrice bent van een basisschool terwijl je in werkelijkheid de wc’s van die school poetst. Vertel in het kort waar je van houdt en waar je niet van houdt. Geef bijvoorbeeld aan dat je het heerlijk vind om over het strand te wandelen als het zonnetje schijnt en dat je een hekel hebt aan drukke winkelstraten. Laat ook weten wat jou onderscheidt van anderen. Hiermee kun je duidelijk aangeven waarom jij anders bent dan alle twintigduizend andere leden op de betreffende datingsite. Zorg ervoor dat je profielinformatie in helder Nederlands is geformuleerd. Spelfouten zijn een echte afknapper.

Hoe leg ik contact met iemand anders?

Het is zeer begrijpelijk dat je lichtelijk onzeker bent wanneer je voor het eerst een bericht gaat sturen naar iemand. Wil je direct een goede binnenkomer maken, kies dan voor een bijzondere aanhef. Maak uw bericht persoonlijk en niet te lang. Laat blijken dat je geïnteresseerd bent. Zet dus niet neer: ‘’Je lijkt me leuk, zullen we afspreken?’’ Gebruik in plaats daarvan de volgende zin: ‘’Ik zie op je profiel staan dat je een keer in Australië bent geweest. Ik ben daar ook geweest. Misschien kunnen we een keer elkaars foto’s bekijken.’’ Hou het verhaal kort. Niemand zit te wachten op jouw levensverhaal in het eerste bericht.  Vertel iets nieuws over jezelf dat nog niet in je profiel staat. Ga bijvoorbeeld dieper in op je ambities, je hobby of je dromen. Stel vragen aan de ander. Voor de ander is het dan makkelijker om een antwoord te sturen op jouw bericht. Geeft de ander aan dat hij van lezen houdt, vraag dan of hij een favoriete schrijver heeft. Gebruik spreektaal, maar gebruik dit informeel. Doe het rustig aan. Heb het niet gelijk over trouwen en kinderen krijgen, want dit kan afschrikwekkend werken.