• Start jouw love story!
Je eerste date, waar praat je over?

Je eerste date, waar praat je over?

Magazine

Algemeen
Stel open vragen naar elkaar, blijf altijd positief en luister oprecht naar de ander.
 
Hobby’s en vrije tijd
Een gemakkelijk onderwerp om over te praten en bovendien een goede manier om uit te vinden waar de interesses van je date liggen. Je kunt bij dit onderwerp zelf vertellen over jouw passies of vragen stellen aan je afspraak. Favoriete films, muziek en sportieve bezigheden zijn onderwerpen waarmee je elkaar zeker beter leert kennen.
 
Vakanties
Reizen en vakanties zijn ook zeer populair om over te praten. Vertel wat voor type reiziger jij bent en wat je al hebt gezien van de wereld. Vraag naar de vakanties van je date en je komt er gegarandeerd achter of jullie dezelfde interesses hebben op het gebied van reizen en vakantie vieren.
 
Familie en vrienden
Kom je uit een groot of klein gezin. Waar heb je vroeger gewoond. Ken je nog veel mensen uit die tijd. Het is een handig en vooral ontspannen onderwerp om op een eerste date te vertellen over familie, vrienden en je achtergrond.
 
Werk
Een groot gedeelte van de dag breng je door op de werkvloer, daarom is het wel leuk om te vertellen met wat voor soort werk je je zoal bezig houdt. Je hoeft hier inhoudelijk niet heel diep op in te gaan, maar om een beter beeld van elkaar te krijgen is het wel leuk te weten hoe iemand over zijn of haar baan praat.
 
Waar je beter niet over kunt praten tijdens een eerste date:
 
Je ex-partner
Je ex-partner kun je beter tijdens je eerste afspraakje thuis laten. Je kunt, door over je ex te praten, de ander het idee geven dat je er nog niet overheen bent. Bovendien geeft het negatieve gevoelens en kan het de sfeer bederven. Niet doen dus!
 
De dood
Je eerste date is niet het geschikte moment om te praten over de dood. Je wilt misschien je gemis of verlies delen, maar doe dit liever niet op een eerste afspraakje. Het kan afschrikken, want het is immers een zeer serieus onderwerp. Houd het liever luchtig.
 
Seks
Je seksuele avonturen in geuren en kleuren vertellen kan de ander afschrikken. Bewaar dit liever voor later, als jullie elkaar stukken beter kennen.
 
Financiën
Praat niet over geldzaken zoals onder andere over hoeveel je uitgeeft en verdient. Dit zijn zeer persoonlijke dingen en behoort dus absoluut niet tot de gespreksstof tijdens een eerste kennismaking.